BMW elektrisch onderhoud

Automaan is dé specialist voor elektrisch onderhoud. 

Ander soort onderhoud

Elektrische BMW’s en MINI’s vergen een ander soort onderhoud dan auto’s met een benzine- of dieselmotor. De intensiteit van het onderhoud ligt met een elektrische auto veel lager vergeleken met een verbrandingsmotor. Het blijft alleen wel belangrijk om de juiste kennis en ervaring te hebben op het gebied van elektrische auto's. Automaan heeft de afgelopen jaren veel investeringen en ervaring gedaan op het gebied van elektrische auto's. Er kan dus ook met trots gezegd worden dat Automaan een echte specialist is op het gebied van elektrische auto onderhoud.

BMW elektrisch onderhoud

Gecertificeerde monteurs

Deze technieken stellen ook nieuwe eisen aan onze monteurs. Vanwege de complexe elektronica, maar ook in verband met de hoge elektrische spanning die nodig is voor dit soort aandrijfsystemen. Ook zijn elektrische auto’s meestal uitgerust met een systeem dat remenergie omzet in elektrische stroom (regeneratief remmen).

Om veilig en vakkundig aan deze auto’s te mogen werken, hebben de monteurs van Automaan het hiervoor benodigde certificaat op zak. Hiervoor hebben zij een specifieke opleiding afgerond en nemen zij regelmatig deel aan opvolgtrainingen. Hierdoor zijn wij als bedrijf gecertificeerd voor het werken aan elektrische voertuigen.

Is regulier onderhoud nog wel nodig?

Ondanks dat elektrische auto's minder onderhoud nodig hebben vergeleken met een verbrandingsmotor, is het verstandig om uw auto iedere twee jaar te laten controleren. Er zijn nog wel een aantal onderdelen die gecontroleerd moeten worden bij een elektrische auto. Wel moeten nog altijd de niveaus en kwaliteit van de koel-, rem- en ruitenwisservloeistof worden gecontroleerd. Hiernaast dient onder andere het onderstel, het remsysteem en de stuurinrichting periodiek gecontroleerd te worden. Ook moet soms – afhankelijk van het model – de transmissieolie worden ververst.

Maar het is vooral zaak om de elektronische systemen periodiek te laten controleren, te beginnen met de aandrijfaccu’s. Zijn daar bijvoorbeeld cellen van defect, dan presteert uw auto aanzienlijk minder.

Gebruik van condition based service

Het wordt aangeraden om uw elektrische auto periodiek te laten controleren. Hiernaast krijgt u hulp van het Condition Based Service systeem. Dit systeem geeft vanuit zichzelf aan wanneer het écht nodig is om uw auto weer te laten controleren. In dit geval krijgt u een signaal van de auto.

Software-updates

Ook is het belangrijk om het oplaadsysteem regelmatig door ons te laten checken op een goede werking. Laadt het systeem snel en goed op en hoe zit het met de warmteontwikkeling bij het opladen en ontladen? Niet voor niets zijn elektrische BMW’s en MINI’s ook voorzien van systemen om de elektronische componenten te koelen. Allemaal zaken die ook bijdragen aan uw veiligheid.

Daarnaast verstrekt BMW regelmatig software-updates om de functionaliteit en veiligheid van uw BMW of MINI te waarborgen of te verbeteren. Nog een goede reden voor een periodiek bezoek aan onze werkplaats.

Service-intervallen en APK

Daarnaast zijn er nog voldoende andere componenten na te lopen. Door het terugwinnen van remenergie tijdens het remmen, slijten de remblokken weliswaar minder, maar een elektrische auto is relatief zwaar door het accupakket. Hierdoor is er meer bandenslijtage en krijgen bijvoorbeeld ook de schokdempers, wielophanging en stuurinrichting het zwaarder te verduren. Elektrische BMW en MINI’s zijn na vier jaar ook APK-plichtig. Ook hiervoor is uw BMW of MINI bij Automaan in vakkundige handen.

Voordelen van Automaan:

Hoge waardering door klanten

Hoge deskundigheid

Zo goed als de dealer

BMW diagnose apparatuur aanwezig

No nonsens aanpak

Specialist in BMW

Persoonlijke service

Zekerheid: lid van de BOVAG

Bij Automaan bent u klant, geen nummer

Voordeliger dan de dealer

Wat klanten zeggen over Automaan...

Perfect vervangen koppelingsset en druklager van mijn Zafira 2009. Boschcarservice zijn de nieuwe garagisten. Gewoon er naar toe gaan.
5 maanden geleden
Fred Vreeswijk
Naar Automaan geweest voor een ABS storing. Keurig geholpen door Martin. Specialisten met kennis van zaken. Prijzen zijn niet te duur, maar ook niet goedkoop.
6 maanden geleden
Dx iBo
Hier langs gereden omdat lamp van angel eye verlichting kapot was. Snel geholpen tegen normaal tarief.
een jaar geleden
John Sterker

Uw kunt bij Automaan terecht met o.a. de volgende elektrische BMW en MINI modellen.

BMW 100% elektrisch

BMW iX
BMW iX M60
BMW iX1 xDrive30
BMW iX3
BMW i3
BMW i3s
BMW i4
BMW i4 M50
BMW i7 xDrive60

MINI 100% elektrisch

MINI electric

Onderhoud of reparatie aan uw BMW of MINI? Maak nu een afspraak.

Meer BMW onderhoud

Digitale Service Registratie – DSR

Digitale Service Registratie (DSR) slaat uitgevoerde onderhoudsbeurten op in de boordcomputer van uw auto en het BMW service systeem.

Olieverbruik BMW motor

Een aantal BMW motoren, met name van de bouwjaren 2001 t/m 2013 hebben een hoog olieverbruik. Automaan heeft de oplossing.

BMW distributieketting vervangen

Een ratelende distributieketting bij BMW en MINI benzinemotoren is een veel voorkomend probleem. Wij hebben de betaalbare oplossing.