BMW hybride onderhoud

Automaan biedt specialistisch onderhoud voor hybride auto’s

Een van de snelst groeiende segmenten binnen de automarkt: hybride auto’s ook bij BMW en MINI. Bij Automaan bent u verzekerd van specialistisch onderhoud dat voor deze auto’s nodig is.

Ander soort onderhoud

Hybride BMW’s en MINI’s vergen een ander soort onderhoud dan auto’s met een benzine- of dieselmotor. Hybride auto’s hebben weliswaar nog een verbrandingsmotor aan boord maar specialisme op het gebied van elektrische auto's is ook benodigd. Automaan biedt uitstekende hulp aan op het gebied van benzine/diesel motoren terwijl Automaan ook expertise heeft op het vakgebied van elektrische auto's.

BMW elektrisch onderhoud

Gecertificeerde monteurs

Deze technieken stellen ook nieuwe eisen aan onze monteurs. Vanwege de complexe elektronica, maar ook in verband met de hoge elektrische spanning die nodig is voor dit soort aandrijfsystemen. Ook zijn elektrische auto’s meestal uitgerust met een systeem dat remenergie omzet in elektrische stroom (regeneratief remmen).

Om veilig en vakkundig aan deze auto’s te mogen werken, hebben de monteurs van Automaan het hiervoor benodigde certificaat op zak. Hiervoor hebben zij een specifieke opleiding afgerond en nemen zij regelmatig deel aan opvolgtrainingen. Hierdoor zijn wij als bedrijf gecertificeerd voor het werken aan elektrische en hybride voertuigen.

Is regulier onderhoud nog wel nodig?

Jazeker. Bij de plug-in Hybride modellen is er ook een verbrandingsmotor aanwezig en heeft daarom nog steeds het reguliere onderhoud nodig.
Bij de volledig elektrische modellen is door het ontbreken van een benzine- of dieselmotor en een versnellingsbak voor de aandrijving géén onderhoud meer nodig dat daarbij hoort. Dus geen motorolie verversen, olie-, lucht- en brandstoffilter vervangen, enzovoort.

Wel moeten nog altijd de niveaus en kwaliteit van de koel-, rem- en ruitenwisservloeistof worden gecontroleerd. Hiernaast dient onder andere het onderstel, het remsysteem en de stuurinrichting periodiek gecontroleerd te worden. Ook moet soms – afhankelijk van het model – de transmissieolie worden ververst.

Maar het is vooral zaak om de elektronische systemen periodiek te laten controleren, te beginnen met de aandrijfaccu’s. Zijn daar bijvoorbeeld cellen van defect, dan presteert uw auto aanzienlijk minder.

Software-updates

Ook is het belangrijk om het oplaadsysteem regelmatig door ons te laten checken op een goede werking. Laadt het systeem snel en goed op en hoe zit het met de warmteontwikkeling bij het opladen en ontladen? Niet voor niets zijn hybride BMW’s en MINI’s ook voorzien van systemen om de elektronische componenten te koelen. Allemaal zaken die ook bijdragen aan uw veiligheid.

Daarnaast verstrekt BMW regelmatig software-updates om de functionaliteit en veiligheid van uw BMW of MINI te waarborgen of te verbeteren. Nog een goede reden voor een periodiek bezoek aan onze werkplaats.

Service-intervallen en APK

Daarnaast zijn er nog voldoende andere componenten na te lopen. Door het terugwinnen van remenergie tijdens het remmen, slijten de remblokken weliswaar minder, maar een elektrische of hybride auto is relatief zwaar door het accupakket. Hierdoor is er meer bandenslijtage en krijgen bijvoorbeeld ook de schokdempers, wielophanging en stuurinrichting het zwaarder te verduren. Hybride BMW en MINI’s zijn na vier jaar ook APK-plichtig. Ook hiervoor is uw BMW of MINI bij Automaan in vakkundige handen.

Voordelen van Automaan:

Hoge waardering door klanten

Hoge deskundigheid

Zo goed als de dealer

BMW diagnose apparatuur aanwezig

No nonsens aanpak

Specialist in BMW

Persoonlijke service

Zekerheid: lid van de BOVAG

Bij Automaan bent u klant, geen nummer

Liefde en passie voor BMW

Wat klanten zeggen over Automaan...

Bedrijf voelt fijn aan. Toen ik er gisteren een bmw neer heb gezet werd er ondanks een zieke monteur en afwezigheid van de werkplaats-chef direct...
4 maanden geleden
Remon Janssen
Naast een grote beurt gevraagd naar wat motorisch bijgeluid te luisteren (6 cil. met 115 d.km op de teller). Volgens de technici de lagers van...
een jaar geleden
Ben Veldhoven
Hier langs gereden omdat lamp van angel eye verlichting kapot was. Snel geholpen tegen normaal tarief.
8 maanden geleden
John Sterker

Uw kunt bij Automaan terecht met o.a. de volgende BMW en MINI modellen.

BMW Plug-in Hybrids

BMW 225xe iPerformance Active Tourer
BMW ActiveHybrid 3
BMW 330e
BMW 330e xDrive
BMW ActiveHybrid 5
BMW 530e
BMW 530e xDrive
BMW X1 xDrive25e

BMW X2 xDrive25e
BMW X3 xDrive30e
BMW X5 xDrive45e
BMW X6 ActiveHybrid
BMW ActiveHybrid 7
BMW i8

MINI Plug-in Hybrids

MINI Countryman Cooper SE ALL4

Onderhoud of reparatie aan uw BMW of MINI? Maak nu een afspraak.

Meer BMW onderhoud

Digitale Service Registratie – DSR

Digitale Service Registratie (DSR) slaat uitgevoerde onderhoudsbeurten op in de boordcomputer van uw auto en het BMW service systeem.

Olieverbruik BMW motor

Een aantal BMW motoren, met name van de bouwjaren 2001 t/m 2013 hebben een hoog olieverbruik. Automaan heeft de oplossing.

BMW distributieketting vervangen

Een ratelende distributieketting bij BMW en MINI benzinemotoren is een veel voorkomend probleem. Wij hebben de betaalbare oplossing.