MINI reparatie Den Haag

Deskundig & betaalbaar

Den Haag reparatie MINI

Zoekt u een reparatie voor je MINI in de regio Den Haag? Automaan is hét adres voor MINI reparaties. Met dealerkwaliteit, persoonlijke aandacht, scherpe tarieven én deskundig uitgevoerde MINI reparaties.
work in process

Veel voorkomende mINI reparaties

Klacht:

 • Ratelend motorgeluid
  Onregelmatig stationair lopen
 • Foutcodes in het motormanagement
 • Minder vermogen door foute timing van de distributieketting

 

Oorzaak:
Bij de MINI kan de distributieketting uitrekken en de kettingspanner kan het ruimer worden van de ketting onvoldoende opvangen. Als gevolg hiervan verloopt de nokkenas timing van de motor. Resultaat hiervan is het onregelmatig lopen van de motor en foutcodes worden in het motormanagement weggeschreven.

Rekt de distributieketting verder op kan de kettingspanner het niet meer opvangen. Uiteindelijk springt de distributieketting een tand over met als gevolg zeer grote motorschade. Vaak is zelfs een complete motorwissel de enige oplossing met alle bijbehorende kosten. Een alternatief is dat door de speling van de distributieketting deze uiteindelijk kapot zal gaan.

Het tijdig vervangen van de distributieketting in combinatie met het plaatsen van een nieuwe gemodificeerde kettingspanner is vele malen voordeliger dan het plaatsen van een compleet nieuwe motor.

Als specialist in MINI kunnen wij snel en op correcte wijze de distributieketting en kettingspanner vervangen zodat u weer vele kilometers met je MINI kan rondcrossen.

Klacht:

 • Motor gaat in noodloop
 • APK afkeur
 • Waarschuwingsindicator brand

Oorzaak:
Een probleem met de klepverstelling is een vaker voorkomende MINI-reparatie. De MINI is uitgerust met VANOS of Valvetronic.

 • VANOS staat voor Variable NockenwellenSteuerung. Hiermee kan de computer de nokkenas verstellen. Dit verandert de klepoverlap met het veranderen van het toerental. Doel is een hoog koppel bij laag toerental en een hoog vermogen bij hoog toerental. Bijkomend, maar niet onbelangrijk voordeel is een lager brandstofverbruik.
  Met Valvetronic kan de ECU de kleplichthoogte van de inlaatkleppen aanpassen. Hiermee vervangt Valvetronic feitelijk de gasklep, maar vanwege veiligheidsredenen is een gasklep nog steeds aanwezig voor MINI’s die voorzien van met Valvetronic. Met het Valvetronic is de MINI een stuk zuiniger.

 • Problemen met deze klepverstellingssystemen zijn niet ongebruikelijk bij de MINI. Daarbij is een juiste diagnose niet voor iedere MINI eenvoudig te stellen. Zo zijn foutcodes niet specifiek genoeg om de oorzaak te achterhalen. Het onderliggen probleem is vaak mechanisch van aard. Het vervangen van de sensoren heeft dan ook geen resultaat. Voor een juiste diagnose is het van belang om de juiste apparatuur én kennis in huis te hebben.
 

Met de jarenlange ervaring die wij hebben opgebouwd met diagnoses en reparaties van de klepverstelling weten wij waar én hoe wij moeten zoeken. Zonder giswerk waarbij onnodige onderdelen “lukraak” worden vervangen. En dat allemaal zodat jij weer met een glimlach in je MINI kan rondzoeven.

Klacht:

 • Hoog olieverbruik
 • Motorschade, niet goed werkende motor

 

Probleem:
Diverse oorzaken kunnen aanleiding geven tot een motorrevisie.

De oplossing
Bij het reviseren van de motor wordt deze voorzien van o.a. nieuwe lagers, zuigers en overmaat geboorde cilinders, geslepen kleppen en nieuwe klepseals, nieuwe distributie, afdichtingen et cetera. Een zo gereviseerde motor is vergelijkbaar met een nieuwe, zo niet beter.

Klacht:

 • Verlichting blijft continu aan op dimlicht, bij ingeschakeld contact.
 • Niet werkende knipperlichten.
 • Ramen zijn niet meer te openen of te sluiten.
 • Spiegels zijn niet verstelbaar.
 • Deuren gaan niet meer elektrisch op slot of van het slot af.
 • Achterklep of achterdeur zijn niet meer te openen.
 • Een eventueel elektrisch schuifdak of cabrio dak is niet meer te openen of te sluiten.
 • Diverse meldingen op het dashboard.
 • Uitlezen van de module is onmogelijk

 

Probleem:
Bij MINI’s van 2006 t/m 2014 kan de verlichtingsmodule als gevolg van een lege accu defect gaan. Andere oorzaken zijn het loskoppelen van de accupool of bij het op onjuiste wijze uitlezen met diagnoseapparatuur.

Het achterliggende probleem is het corrupt raken van de geheugenmodule. Bij het opnieuw opstarten kan de module het geheugen niet meer uitlezen. Dit merkt u als de accu weer opgeladen is of de module uitgelezen wordt.

Het gevolg is vaak een kostbare reparatie. Maar… in een groot aantal gevallen kunnen we de verlichtingsmodule herstellen, zodat de kosten beperkt blijven.

Wij kunnen de verlichtingsmodule repareren door hem opnieuw te programmeren. Dit gaat helaas niet via de uitleesstekker, omdat er geen communicatie meer mogelijk is. De module wordt dus gedemonteerd en de software wordt hersteld. Hierna wordt de module weer in de Mini gemonteerd en worden alle instellingen hersteld.

De verlichtingsmodule staat ook bekend als voetruimte module, FRM of FRM3.

DSR

Onderhoud door Automaan komt in de Digitale Service Registratie van BMW of MINI.

Hoog olieverbruik

Last van een hoog olieverbruik? Wij hebben de oplossing.

Hybride onderhoud

Met alle kennis en apparatuur voor onderhoud hybride BMW's en MINI's.

BMW Reparatie

Zoekt u een reparatie voor uw BMW? Automaan is hét adres voor BMW reparaties.

Waarom kiezen voor Automaan

Waarom MINI rijders in Den Haag voor Automaan kiezen.

Met  voor MINI en jarenlange ervaring vinden we altijd de beste oplossing voor het onderhoud of reparatie van je MINI.
Specialisatie in MINI

We zijn een gespecialiseerd autobedrijf dat zich richt op MINI-onderhoud

Deskundig op oplossingsgericht

Met onze ervaring en werkwijze vinden we de beste oplossingen.

Betaalbare tarieven

We zijn niet goedkoop, wel is ons werkplaatstarief zeer concurrerend.

MINI Experts

Onze technici en serviceadviseurs zijn stuk voor stuk MINI experts.

Snel en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag.

Automaan is gevestigd in Pijnacker, gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag.
Maak afspraak

Afspraak maken

Onze klanten zijn belangrijk. Neem contact op als je met vragen zit.

Telefonisch