Tuning BMW & MINI

Automaan is als BMW en MINI specialist uw partner voor aanpassingen aan het motormanagement. Wij kunnen het motormanagement voor u controleren en/of aanpassen.

Chiptuning is het aanpassen van het motormanagement en dit elektronisch op te voeren of anders gezegd, het doorvoeren van prestatieverbetering aan het motormanagement van uw BMW of MINI. Door wijzigingen aan te brengen aan de Electronic Control Unit (ECU) kunnen we uw motorvermogen en trekkracht verbeteren, en als gewenst ook andere instellingen aanbrengen.

Hoe werkt het?

De ECU stuurt de motor aan en regelt de ingespoten hoeveelheid brandstof, turbodruk en het ontstekingstijdstip bij benzine motoren en bij diesels de inspuithoek. Bij het tunen wordt de data van het motormanagement in de ECU veranderd. Dit kan op een veilige manier omdat de standaard software door de fabrikant is geschreven binnen grote marges en belasting van de desbetreffende automotor. Dat betekent dat er dus genoeg ruimte is om uw BMW of MINI te chiptunen, zonder dat er onherstelbare schade aan de motor ontstaat. Wij verbeteren en stellen deze zo ideaal mogelijk op elkaar af.

Bijna alle type BMW’s en MINI’s kunnen wij tunen. De prijs van tunen is afhankelijk van het bouwjaar en model.

BMW tuning

Prijzen

Bouwjaar 2004 – 2007 v.a. € 395,-
Bouwjaar 2008 – 2012 v.a. € 495,-
Bouwjaar 2013 – 2019 v.a. € 595,-

 

Pops & Bangs, Crackles, Burble on overrun

Wilt u bijvoorbeeld dat uw auto luide knallen maakt tijdens het wegrijden, oftewel Pops & Bangs, Crackles, Burble on overrun of ook wel Schubblubbern genoemd ook dat kunnen wij in veel gevallen voor u realiseren. Dit slechts voor een prijs vanaf € 250,-

Wat klanten zeggen over Automaan...

Bedrijf voelt fijn aan. Toen ik er gisteren een bmw neer heb gezet werd er ondanks een zieke monteur en afwezigheid van de werkplaats-chef direct...
8 maanden geleden
Remon Janssen
Perfect vervangen koppelingsset en druklager van mijn Zafira 2009. Boschcarservice zijn de nieuwe garagisten. Gewoon er naar toe gaan.
een maand geleden
Fred Vreeswijk
Naar Automaan geweest voor een ABS storing. Keurig geholpen door Martin. Specialisten met kennis van zaken. Prijzen zijn niet te duur, maar ook niet goedkoop.
3 maanden geleden
Dx iBo

Uw BMW of MINI laten tunen of weten wat de mogelijkheden zijn?

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe kunnen wij u bereiken

Naam*
Adres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer BMW onderhoud

Digitale Service Registratie – DSR

Digitale Service Registratie (DSR) slaat uitgevoerde onderhoudsbeurten op in de boordcomputer van uw auto en het BMW service systeem.

Olieverbruik BMW motor

Een aantal BMW motoren, met name van de bouwjaren 2001 t/m 2013 hebben een hoog olieverbruik. Automaan heeft de oplossing.

BMW distributieketting vervangen

Een ratelende distributieketting bij BMW en MINI benzinemotoren is een veel voorkomend probleem. Wij hebben de betaalbare oplossing.