BMW distributieketting vervangen

Deskundig & betaalbaar

BMW distributieketting vervangen voor een scherpe prijs

Maakt de motor het (koud) starten of bij het accelereren een ratelend of klapperend geluid? Grote kans dat de distributieriem teveel is opgerekt.

Oprekkende distributiekettingen

Bijna alle Nxx en Bxx BMW-motoren hebben het probleem dat de distributieketting in de loop van de tijd gaat oprekt. In andere woorden: hij wordt een stukje langer.

In het begin vangt de spanner en de geleiderail het langer worden van de distributieriem op. Maar op een bepaald moment is de distributieketting zo lang geworden dat het niet meer lukt op de distributieketting op spanning te houden.

Gevolg: ratelend motorgeluid, slecht stationair lopen, vermogensverlies door een verkeerde distributietiming en foutcodes in het motormanagement.

Vanaf 1998 t/m heden

Het probleem met de distributieriem is een langlopend én bekend probleem. De manier van waarop de distributieriem en spanner zijn geconstrueerd is sinds 1998 en in  basis ongewijzigd.

BMW-modellen met problematische distributieketting.

Een ratelende distributieriem komt voor bij o.a. de BMW 116i, BMW 118i, BMW 120i, BMW M135i, BMW M140i, BMW 220i, BMW 316i, BMW 318i, BMW 320i, BMW 325i, BMW 330i, BMW M340i, BMW 520i, BMW 523i, BMW 525i, BMW 528i en BMW 530.

De oplossing

Tijdig vervangen van de distributieketting en de montage van een nieuwe gemodificeerde kettingspanner voorkomen dat u voor hoge kosten komt te staan als de motor vervangen zou moeten worden. De gemodificeerde kettingspanner is iets langer met een veel kleiner olieafvoer kanaal zodat deze minder makkelijk ingedrukt wordt.

Oorzaak en gevolg oprekkende distributieketting

In de loop van de jaren rekt de distributieketting steeds meer uit. Dus langer. Op een gegeven moment kan de hydraulische kettingspanner de distributie niet meer op spannen houden.

De kettingspanner werkt op oliedruk. En die oliedruk er is alleen bij een draaiende motor.

Normaal gesproken zorgt een blokkering dat de kettingspanner niet terugzakt en de ketting los komt bij een stilstaande motor.

Maar als distributieketting zo lang geworden dat het opspannen van de ketting niet meer werkt. Gevolg: de distributieketting gaat ratelen. En dat zorgt dan dat de distributietiming niet meer klopt.

Een foutieve distributietiming geeft foutcodes en een brandend motormanagement lampje

 

Prijsindicatie vervangen distributieketting

Het vervangen van een distributieketting kan een prijzige gelegenheid zijn. Automaan biedt dealerkwaliteit aan tegen competitieve prijzen. Omdat elke auto anders is, bieden wij de vervanging van de distributieketting niet tegen een vast tarief. Gegarandeerd kan wél worden dat Automaan uw distributieketting vervangt tegenover een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Vraag nu kosteloos een prijsopgave aan. 

Onderhoud bij Automaan

Vervangen van de distributieketting van de BMW is een specialistische klus.
Het vraagt kennis en speciaal gereedschap om de reparatie goed uit te kunnen voeren. Wij hebben veel ervaring met het vervangen van distributiekettingen bij BMW motoren. 

Het breken van de kettinggeleiding of zelfs het breken van de distributieketting komt het meest voor bij viercilindermotoren.

Bij zescilindermotoren rekt de distributieketting vaker uit zodat de motor slecht gaat lopen en/of minder vermogen levert. Uiteindelijk geeft het motormanagement een signaal doordat de nokkenassen ten opzichte van de krukas onjuist staan. Is dat het geval dan is de distributieketting al zover opgerekt dat een reparatie zo snel mogelijk uitgevoerd moet worden.

DSR

Onderhoud door Automaan komt in de Digitale Service Registratie van BMW of MINI.

Hoog olieverbruik

Last van een hoog olieverbruik? Wij hebben de oplossing.

Hybride onderhoud

Met alle kennis en apparatuur voor onderhoud hybride BMW's en MINI's.

BMW Reparatie

Zoekt u een reparatie voor uw BMW? Automaan is hét adres voor BMW reparaties.

Waarom kiezen voor Automaan

Waarom BMW rijders voor Automaan kiezen

Met liefde voor het merk en jarenlange ervaring vinden wij altijd de beste oplossing voor het onderhoud of repratie van uw BMW.
Specialisatie in BMW

Wij zijn een gespecialiseerd autobedrijf dat zich richt op BMW onderhoud

Deskundig op oplossingsgericht

Met onze ervaring en werkwijze vinden we de beste oplossingen.

Betaalbare tarieven

We zijn niet goedkoop, wel is ons werkplaatstarief zeer concurrerend.

BMW Experts

Onze technici en serviceadviseurs zijn stuk voor stuks BMW experts én liefhebbers.

Snel en gemakkelijk bereikbaar

Automaan is gevestigd in Pijnacker, gemakkelijk bereikbaar. vanuit de regio Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer.

Maak afspraak

Afspraak maken

Onze klanten zijn belangrijk. Neem contact op als u met vragen zit.

Telefonisch