BMW en MINI tuning

Deskundig & betaalbaar

Meer vermogen en Koppel

Chiptuning is het aanpassen van het motormanagement en dit elektronisch op te voeren of anders gezegd, het doorvoeren van prestatieverbetering aan het motormanagement van uw BMW of MINI. Door wijzigingen aan te brengen aan de Electronic Control Unit (ECU) kunnen we uw motorvermogen en trekkracht verbeteren, en als gewenst ook andere instellingen aanbrengen.

Hoe werkt chiptuning?

De ECU stuurt de motor aan en regelt de ingespoten hoeveelheid brandstof, turbodruk en het ontstekingstijdstip bij benzine motoren en bij diesels de inspuithoek. Bij het tunen wordt de data van het motormanagement in de ECU veranderd. Dit kan op een veilige manier omdat de standaard software door de fabrikant is geschreven binnen grote marges en belasting van de desbetreffende automotor. Dat betekent dat er dus genoeg ruimte is om uw BMW of MINI te chiptunen, zonder dat motorschade ontstaat. Wij verbeteren en stellen deze zo ideaal mogelijk op elkaar af.

Bijna alle type BMW’s en MINI’s kunnen wij tunen. De prijs van tunen is afhankelijk van het bouwjaar en model.

Pops & Bangs, Crackles, Burble on overrun

Wilt u dat uw BMW of MINI een sportief geluid maakt bij het wegrijden? Oftewel ‘Pops & Bangs’, ‘Crackles’, ‘Burble on overrun’ of ook wel ‘Schubblubbern’ genoemd? Ook dat kunnen we in veel gevallen voor u realiseren. 

Prijzen