Hybride BMW onderhoud

Deskundig & betaalbaar

Onderhoud Hybride BMW bij Automaan.

Een van de snelst groeiende segmenten binnen de automarkt: hybride auto’s ook bij BMW en MINI. Bij Automaan bent u verzekerd van specialistisch onderhoud dat voor deze auto’s nodig is.

Hybride onderhoud

Regelmatig onderhoud van de hybride aandrijflijn, inclusief het controleren van de batterijstatus en software-updates, is cruciaal om de prestaties en efficiëntie van hybride BMW’s te behouden.

Het reinigen en inspecteren van de oplaadpoort, net als het regelmatig controleren van de laadkabels, verzekert probleemloos laden en bevordert de levensduur van de batterij.

Het volgen van het aanbevolen onderhoudsschema van de fabrikant en het laten uitvoeren van reguliere controles zijn van groot belang om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van hybride BMW’s te waarborgen.

Is regulier onderhoud nog nodig?

Ja! Bij de plug-in hybride modellen is er ook een verbrandingsmotor aanwezig. Daarom daarom heeft een hybride auto nog steeds het reguliere onderhoud nodig.

Ook is controle nodig van de niveaus en kwaliteit van de koel-, rem- en ruitenwisservloeistof.

Hiernaast dient onder andere het onderstel, het remsysteem en de stuurinrichting periodiek gecontroleerd te worden.

Maar het is vooral zaak om de elektronische systemen periodiek te laten controleren, te beginnen met de aandrijfaccu’s. Zijn daar bijvoorbeeld cellen van defect, dan presteert uw auto aanzienlijk minder.

Gecertificeerde technici

Hybride techniek stelt ook nieuwe eisen aan onze monteurs. Denk aan de complexe elektronica, maar ook de hoge elektrische spanning die nodig is voor dit soort aandrijfsystemen.

Ook zijn elektrische auto’s bijna uitgerust met een systeem dat remenergie omzet in elektrische stroom (regeneratief remmen).

Om veilig en vakkundig aan deze auto’s te mogen werken, hebben de monteurs van Automaan het hiervoor benodigde certificaat op zak.

Hiervoor hebben ze de opleiding gedaan en nemen regelmatig deel aan opvolgtrainingen. Zo is Automaan klaar voor het werken aan elektrische en hybride voertuigen.

Software updates

Het is belangrijk om het oplaadsysteem regelmatig door ons te laten checken op een goede werking. Laadt het systeem snel en goed op en hoe zit het met de warmteontwikkeling bij het opladen en ontladen? Niet voor niets zijn hybride BMW’s en MINI’s ook voorzien van systemen om de elektronische componenten te koelen.

Allemaal zaken die ook bijdragen aan uw veiligheid.

Daarnaast verstrekt BMW regelmatig software-updates om de functionaliteit en veiligheid van uw BMW of MINI te waarborgen of te verbeteren. Nog een goede reden voor een periodiek bezoek aan onze werkplaats.

Scherpe onderhoudstarieven hybride modellen

Automaan biedt dealerkwaliteit aan tegen competitieve prijzen. Omdat elke auto anders is, bieden wij onderhoud van een hybride BMW niet tegen een vast tarief aan. Gegarandeerd kan wél worden dat Automaan uw hybride BMW wordt onderhouden tegenover een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Vraag nu kosteloos een prijsopgave aan.

Onderhoud bij Automaan

Als BMW rijder is het verstandig om ook voor  onderhoudsbeurten een afspraak te maken. We hebben specifieke kennis en ervaring met BMW’s, zodat we  eventuele problemen sneller en accurater kunnen opsporen en oplossen.

Bovendien beschikken we over de juiste apparatuur zoals ISTA/P en onderdelen om uw BMW optimaal te onderhouden Hierdoor blijft de kwaliteit van uw BMW behouden en behoudt deze ook zijn waarde.

Digitale service registratie

Heeft uw BMW DSR? Digitale Service Registratie (DSR) slaat de uitgevoerde onderhoudsbeurten op in het BMW service systeem en in de boordcomputer van uw BMW

De DSR-historie is in te zien door BMW zelf, elke BMW dealer en BMW-specialisten zoals Automaan.

DSR BMW onderhoud
DSR

Onderhoud door Automaan komt in de Digitale Service Registratie van BMW of MINI.

Hoog olieverbruik

Last van een hoog olieverbruik? Wij hebben de oplossing.

Hybride onderhoud

Met alle kennis en apparatuur voor onderhoud hybride BMW's en MINI's.

BMW Reparatie

Zoekt u een reparatie voor uw BMW? Automaan is hét adres voor BMW reparaties.

Waarom kiezen voor Automaan

Waarom BMW rijders voor Automaan kiezen

Met liefde voor het merk en jarenlange ervaring vinden wij altijd de beste oplossing voor het onderhoud of repratie van uw BMW.
Specialisatie in BMW

Wij zijn een gespecialiseerd autobedrijf dat zich richt op BMW onderhoud

Deskundig op oplossingsgericht

Met onze ervaring en werkwijze vinden we de beste oplossingen.

Betaalbare tarieven

We zijn niet goedkoop, wel is ons werkplaatstarief zeer concurrerend.

BMW Experts

Onze technici en serviceadviseurs zijn stuk voor stuks BMW experts én liefhebbers.

Snel en gemakkelijk bereikbaar

Automaan is gevestigd in Pijnacker, gemakkelijk bereikbaar. vanuit de regio Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer.

Maak afspraak

Afspraak maken

Onze klanten zijn belangrijk. Neem contact op als u met vragen zit.

Telefonisch